PAVATHERM COMBI

PAVATHERM COMBI 145 kg/m³

Pavatherm Combi 40mm Univerzalna Ploca

 

Opis proizvoda

Izolacijski materijal od drvenih vlakana u pločama dimenzija 180 x 58 cm sa svih strana m/ž falc ili pero/utor završetak. Univerzalan/višenamjenski izolacijski materijal namjenjen za izolovanje zidnih površina sa unutrašnje strane, patos i strop.

Unutrašnjost zida i strop:

Izolacijske ploče, zavisno od površine na koju se postavljaju, se fiksiraju  za zidnu/stopnu površinu (montažnim ljepilom, WDVS ljepilom i dodatno fiksiranje tiplom). Izolacija od drvenih vlakana posjeduje osobinu difuzione otvorenosti/paropropusnostia a rezultat je termički izolovan stambeni prostor i poboljšana mikroklima u stambenom prostoru. Vaš objekat "diše".

Patos/podna površina:

U funkciji izolatora u podnoj oblozi/patosu - izolacijski materijal Pavathern Combi se postavlja na parnu branu, koja se postavi na armirano-betonsku ploču, polijepe se sastavi parne brane, na izolaciju od drvenog vlakna se postavlja laminat ili postaviti PVC foliju i kao finalni sloj cca 4 ili 5 cm glazure.

Podno grijanje:

U funkciji izolatora u podnoj oblozi/patosu - parna brana se postavlja na armirano betonsku ploču i polijepe se sastavi parne brane, zatim se postavlja materijal Pavathern Combi  na parnu branu, na izolaciju od drvenog vlakna se postavlja PVC folija, zatim se fiksira instalacija podnog grijanja  a zatim  finalni sloj (glazura). 

Zajednička osobina izolacijskih materijala od drvenih vlakana je višestruko veća vrijednost paramtera "koeficijent pohranjivanja toplote" u odnosu na standardne izolacijske materijale koji se nude na tržištu. Masa Pavatherm Combi izolacije od drvenih vlakana je 145 kg/m3, a izuzetno je velika i vrijednost specifičnog toplotnog kapaciteta 2100 J/kgK pa se dostiže izuzetno dug fazni vremenski pomak prolaska topline što omogućava bolju toplotnu stabilnost objekta, shodno tome i manju potrošnju toplotne energije  u hladnijim periodima godine. Tokom ljetnog perioda režim rada klima uređaja je sveden na minimum i ostvaruje se značajna ušteda potrošnje električne energije.

kucica

Deset dobrih razloga za pavatex termoizolaciju od drvenih vlakana:

1 Vrhunski kvalitet
2 Kompatibilnost
3 Individualnost
4 Dodatne vrijednosti
5 Pouzdanost
6 Komfor prilikom prerade
7 Ekološka održivost
8 Energetska efikasnost
9 Sigurnost
10 Partnerstvo

logo bw

Copyright ©
Ekoterm Lovic d.o.o. 2015.

Adresa:
Donji Bistarac bb
75 300 Lukavac

Tel./fax:
+387 35 369 716

E-mail:
ekotermlovic.prodaja@gmail.com

standardi

Закажите недорогой анализ воды